Skal du til børnesamtale i Familieretshuset?
Hvis dine forældre er uenige om tingene, kan de få hjælp i Familieretshuset til at finde ud af, hvad der er bedst for dig.
Hvorfor skal jeg til en børnesamtale?
Hvis din mor og far har spurgt Familieretshuset om hjælp, vil vi gerne høre, hvordan du har det. Vi vil også gerne høre, hvad du har af ønsker. Derfor kan det være, du skal til en børnesamtale i Familieretshuset.
Det er vigtigt at høre din mening. Men det er også vigtigt, at du ved, at det er dine forældre eller Familieretshuset, der bestemmer. De bestemmer fx, hvor du skal bo, og hvor meget du skal se din mor eller far.
Hvad skal jeg til børnesamtalen?
I børnesamtalen snakker du med en voksen fra Familieretshuset. I kan snakke om, hvordan du har det. I kan også snakke om nogle ting, du går og tænker på eller noget, du er ked af eller forvirret over.
I børnesamtalen kan du også fortælle, hvordan du selv ønsker, at tingene skal være. Det kan fx være, hvor du gerne vil bo mest. Eller hvor meget du skal besøge din mor eller din far. Det kan også være, at du har det svært med, at din mor og far ikke er enige om tingene. Eller at du savner den ene af dem.
00:00
00:00
Spørgsmål og svar
Hvem skal jeg snakke med i Familieretshuset?
Hvad kommer der til at ske?
Hvad bliver jeg spurgt om?
Hvad sker der efter samtalen?
Er mine forældre med?
Må jeg tage en anden person med?
Kan jeg komme til at snakke flere gange med den voksne i Familieretshuset?
Kan jeg få en kontaktperson i Familieretshuset
Du kan tage en voksen med til børnesamtalen.
Du kan tage en voksen med til børnesamtalen i Familieretshuset, hvis du har brug for det. Det hedder en bisidder.