Det hjælper at tale om det

00:00

00:00

Du går sikkert med en masse tanker, og det er vigtigt, at du snakker med nogen om det. Du tænker måske over, hvem du vil bo hos. Måske tænker du også over, om du vil se én af dine forældre mere eller måske mindre.

Hvis du kan, så snak med din mor og far om det. Din mor og far vil helt sikkert gerne vide, hvordan du har det, så de kan hjælpe dig. Se filmen ovenfor og hør, hvordan andre børn også har haft brug for at tale om tingene.

5 gode råd til, hvordan du kan tale med dine forældre

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Mors og fars nye kærester

De fleste børn håber, at mor og far finder sammen igen. Det er der ikke noget unormalt i. Men hvad så, når din mor eller far har fået nye kærester?

Når mor og far er uvenner

Det kan være svært at forstå, hvorfor voksne er uvenner og ikke kan snakke ordentligt sammen. Forældre vil altid det bedste for deres børn, og det vil din mor og far også gerne for dig.

Jeg savner min ...

Når din mor og far går fra hinanden, kan det gøre rigtigt ondt indeni. Du kan have en meget stor sorg over at miste den måde, du plejer at leve på. Mange børn kommer til at savne den forælder, de ikke er sammen med. Det er helt almindeligt og naturligt at savne.