Hvorfor kan det være svært at tale om forældre, der er gået fra hinanden. Forskellige børn fortæller om, hvad de har gjort – og hvorfor det var godt at få talt om, hvordan de havde det.

Det hjælper at tale om det

Du går sikkert med en masse tanker, og det er vigtigt, at du snakker med nogen om det. Du tænker måske over, hvem du vil bo hos. Måske tænker du også over, om du vil se én af dine forældre mere eller måske mindre.

Hvis du kan, så snak med din mor og far om det. Din mor og far vil helt sikkert gerne vide, hvordan du har det, så de kan hjælpe dig.

5 gode råd til, hvordan du kan tale med dine forældre

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Tanker og følelser når min mor og far er flyttet fra hinanden

Du vil sikkert opleve, at det er rigtigt svært, når din mor og far går fra hinanden. Det er helt almindeligt at have det sådan. Se mere om tanker og følelser her.

Mors og fars nye kærester

De fleste børn håber, at mor og far finder sammen igen. Det er der ikke noget unormalt i. Men hvad så, når din mor eller far har fået nye kærester?

Når mor og far er uvenner

Det kan være svært at forstå, hvorfor voksne ikke kan snakke ordentligt sammen og de er uvenner. Forældre vil altid det bedste for deres børn, og det vil din mor og far også gerne for dig.