Du kan bruge barnets initiativret

Går du med tanker om, at du har brug for at få lavet om på de aftaler, de voksne har lavet for dig?

Vil du fx gerne være mere sammen med din mor eller din far? Eller vil du gerne flytte hjem til din anden forælder? Eller vil du gerne have lavet om på, hvem der skal skrive under, når du skal have nyt pas eller fx skifte skole?

Hvis du ikke kan tale med dine forældre om det, så kan du bede Familieretshuset om at starte et møde med dine forældre. Det kalder vi barnets initiativret.

  • Du skal være fyldt 10 år, før du kan bruge barnets initiativret
  • Vi kan ikke love, at der sker en ændring, men vi kan hjælpe dig med at indkalde dine forældre til et møde, hvor vi snakker om, hvordan du har det.

00:00

00:00

Spørgsmål og svar

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Mors og fars nye kærester

De fleste børn håber, at mor og far finder sammen igen. Det er der ikke noget unormalt i. Men hvad så, når din mor eller far har fået nye kærester?

Jeg savner min ...

Når din mor og far går fra hinanden, kan det gøre rigtigt ondt indeni. Du kan have en meget stor sorg over at miste den måde, du plejer at leve på. Mange børn kommer til at savne den forælder, de ikke er sammen med. Det er helt almindeligt og naturligt at savne.

Det hjælper at tale om det

Det hjælper at tale om det

Du går sikkert med en masse tanker, og det er vigtigt, at du snakker med nogen om det. Du tænker måske over, hvem du vil bo hos. Måske tænker du også over, om du vil se én af dine forældre mere eller måske mindre.