Du kan bru­ge bar­nets ini­ti­a­tiv­ret

Går du med tanker om, at du har brug for at få lavet om på de aftaler, de voksne har lavet for dig?

Vil du fx gerne være mere sammen med din mor eller din far? Eller vil du gerne flytte hjem til din anden forælder? Eller vil du gerne have lavet om på, hvem der skal skrive under, når du skal have nyt pas eller fx skifte skole?

Hvis du ikke kan tale med dine forældre om det, så kan du bede Familieretshuset om at starte et møde med dine forældre. Det kalder vi barnets initiativret.

  • Du skal være fyldt 10 år, før du kan bruge barnets initiativret
  • Vi kan ikke love, at der sker en ændring, men vi kan hjælpe dig med at indkalde dine forældre til et møde, hvor vi snakker om, hvordan du har det.
Barnets initiativret

00:00

00:00

Spørgs­mål og svar

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Et barn hvis forælder har fået ny kæreste

Mors og fars nye kæ­re­ster

De fleste børn håber, at mor og far finder sammen igen. Det er der ikke noget unormalt i. Men hvad så, når din mor eller far har fået nye kærester?

Barn, der savner nogen

Jeg sav­ner min ...

Når din mor og far går fra hinanden, kan det gøre ondt indeni. Du kan føle stor sorg over at miste den måde, du plejer at leve på. Det er helt almindeligt og naturligt at savne.

Pige der taler om problemer

Det hjæl­per at ta­le om det

Går du med en masse tanker? Det er vigtigt, at snakke med nogen. Du tænker måske over, hvem du vil bo hos, eller om du vil se en af dine forældre mere/mindre.