Når mor og far er uven­ner

Et barn hvis forældre er uvenner

00:00

00:00

Du kan måske opleve, at din mor og far skændes engang imellem, når de møder hinanden. Måske taler de slet ikke sammen. Du kan også opleve, at de sender hinanden SMS. Og du kan mærke, at de gør hinanden sure og vrede.

Det kan være rigtigt svært for dig, hvis du er i nærheden, når det sker. Måske får du lyst til at gøre noget, så de skal blive gode venner igen. Men husk, at det IKKE er din skyld.

Du må gerne sige til din mor og far, at de skal tale pænt til hinanden, når du er der. Du kan også prøve at snakke med dem om, hvordan du har det. Og du kan sige til dem, at du ikke vil blandes ind i det.

Hvorfor kan min mor og far ikke tale ordentligt sammen?

Det kan være svært at forstå, hvorfor voksne ikke kan tale ordentligt sammen. Forældre vil altid det bedste for deres børn, og det vil din mor og far også gerne for dig.

Nogle gange kan de måske ikke blive enige om, hvad der er det bedste for dig. Så er det, de kan blive uenige og uvenner.

5 gode råd fra an­dre børn

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Et barn, der bor to steder

Når du skal bo 2 ste­der

Mange børn synes, det er rigtigt svært at bo to steder. Du har det måske på samme måde.

Et barn, hvis forældre er flyttet fra hinanden

Tan­ker og fø­lel­ser når min mor og far er flyt­tet fra hin­an­den

Du vil sikkert opleve, at det er rigtigt svært, når din mor og far går fra hinanden. Det er helt almindeligt at have det sådan. Se mere om tanker og følelser her.

Barn, der savner nogen

Jeg sav­ner min ...

Når din mor og far går fra hinanden, kan det gøre ondt indeni. Du kan føle stor sorg over at miste den måde, du plejer at leve på. Det er helt almindeligt og naturligt at savne.