Når mor og far er uvenner

00:00

00:00

Du kan måske opleve, at din mor og far skændes engang imellem, når de møder hinanden. Måske taler de slet ikke sammen. Du kan også opleve, at de sender hinanden SMS. Og du kan mærke, at de gør hinanden sure og vrede.

Det kan være rigtigt svært for dig, hvis du er i nærheden, når det sker. Måske får du lyst til at gøre noget, så de skal blive gode venner igen. Men husk, at det IKKE er din skyld.

Du må gerne sige til din mor og far, at de skal tale pænt til hinanden, når du er der. Du kan også prøve at snakke med dem om, hvordan du har det. Og du kan sige til dem, at du ikke vil blandes ind i det.

Hvorfor kan min mor og far ikke tale ordentligt sammen?

Det kan være svært at forstå, hvorfor voksne ikke kan tale ordentligt sammen. Forældre vil altid det bedste for deres børn, og det vil din mor og far også gerne for dig.

Nogle gange kan de måske ikke blive enige om, hvad der er det bedste for dig. Så er det, de kan blive uenige og uvenner.

5 gode råd fra andre børn

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Når du skal bo 2 steder

Mange børn synes, det er rigtigt svært at skulle bo 2 steder. Du har det måske på samme måde. Der kan være forskellige regler de 2 steder, og det kan være svært.

Tanker og følelser når min mor og far er flyttet fra hinanden

Du vil sikkert opleve, at det er rigtigt svært, når din mor og far går fra hinanden. Det er helt almindeligt at have det sådan. Se mere om tanker og følelser her.

Jeg savner min ...

Når din mor og far går fra hinanden, kan det gøre rigtigt ondt indeni. Du kan have en meget stor sorg over at miste den måde, du plejer at leve på. Mange børn kommer til at savne den forælder, de ikke er sammen med. Det er helt almindeligt og naturligt at savne.