Mors og fars nye kæ­re­ster

Et barn hvis forælder har fået ny kæreste

00:00

00:00

De fleste børn håber, at mor og far finder sammen igen. Det er der ikke noget unormalt i. Men hvad så, når din mor eller far har fået en kæreste?

Du synes sikkert, at det er svært at møde den nye kæreste. Måske bliver du ked af det – eller ligefrem vred.

Men efter lidt tid vil mange børn alligevel opleve, at det er dejligt, at der er flere voksne i deres liv. Og din mor og far vil altid være din mor og far.

5 go­de råd fra an­dre børn

Kan du rigtigt godt lide din bonusfar og bonusmor?

Mange børn kan godt lide deres bonusmor eller bonusfar. Du har det måske på samme måde. Men nogle børn kan have svært ved at vise det, fordi de ikke vil gøre den anden forælder ked af det.

Din mor og far ønsker, du har det godt, så vær ikke bange for at fortælle dem, hvordan du har det.

Hvis du har det svært med din bonusfar eller bonusmor?

Det kan være svært at vænne sig til, at din mor eller far har en ny kæreste. Du synes måske kæresten næsten stjæler din mor eller far, så de ikke har så meget tid til dig? Nogle forældre skifter kærester tit, og så kan det være svært at nå at lære dem at kende.

Du kan prøve at snakke med din mor eller far om, hvordan du har det. Du kan prøve at foreslå, at I nogle gange kan være alene sammen uden kæresten.

Hvis du får halvsøskende eller bonussøskende?

Når din mor eller far får en ny kæreste, kan der også komme nye søskende. Måske har kæresten allerede børn, du også skal lære at kende. Du synes måske, din mor eller far er mere sammen med dem, eller at de må mere, end du må.

For at din mor eller far ved, hvordan du har det, må du sige det til dem. Så prøver de måske at gøre tingene på en anden måde.

Det kan også være, at du bare godt kan lide dine nye søskende, og at I har det godt sammen.

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Et barn, hvis forældre er flyttet fra hinanden

Tan­ker og fø­lel­ser når min mor og far er flyt­tet fra hin­an­den

Du vil sikkert opleve, at det er rigtigt svært, når din mor og far går fra hinanden. Det er helt almindeligt at have det sådan. Se mere om tanker og følelser her.

Barn, der savner nogen

Jeg sav­ner min ...

Når din mor og far går fra hinanden, kan det gøre ondt indeni. Du kan føle stor sorg over at miste den måde, du plejer at leve på. Det er helt almindeligt og naturligt at savne.

Et barn hvis forældre er uvenner

Når mor og far er uven­ner

Det kan være svært at forstå, hvorfor voksne er uvenner og ikke kan snakke ordentligt sammen. Forældre vil det bedste for deres børn, og det vil din mor og far også for dig.