00:00

00:00

Skal du til børnesamtale i Familieretshuset?

Hvis dine forældre er uenige om tingene, kan de få hjælp i Familieretshuset til at finde ud af, hvad der er bedst for dig.

Hvorfor skal jeg til en børnesamtale?

Hvis din mor og far har spurgt Familieretshuset om hjælp, vil vi gerne høre, hvordan du har det. Vi vil også gerne høre, hvad du har af ønsker. Derfor kan det være, du skal til en børnesamtale i Familieretshuset.

Det er vigtigt at høre din mening. Men det er også vigtigt, at du ved, at det er dine forældre eller Familieretshuset, der bestemmer. De bestemmer fx, hvor du skal bo, og hvor meget du skal se din mor eller far.

Hvad skal jeg til børnesamtalen?

I børnesamtalen snakker du med en voksen fra Familieretshuset. I kan snakke om, hvordan du har det. I kan også snakke om nogle ting, du går og tænker på eller noget, du er ked af eller forvirret over.

I børnesamtalen kan du også fortælle, hvordan du selv ønsker, at tingene skal være. Det kan fx være, hvor du gerne vil bo mest. Eller hvor meget du skal besøge din mor eller din far. Det kan også være, at du har det svært med, at din mor og far ikke er enige om tingene. Eller at du savner den ene af dem.

Spørgsmål og svar

Du kan tage en voksen med til børnesamtalen.

Du kan tage en voksen med til børnesamtalen i Familieretshuset, hvis du har brug for det. Det hedder en bisidder.

Du kan se mere om hvordan du får en voksen med her (læse mere)

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Tanker og følelser når min mor og far er flyttet fra hinanden

Du vil sikkert opleve, at det er rigtigt svært, når din mor og far går fra hinanden. Det er helt almindeligt at have det sådan. Se mere om tanker og følelser her.

Børnegrupper

Vil du gerne snakke med andre børn, som er i samme situation som dig? Så vær med i en børnegruppe. Her kan du få gode råd og være med til at hjælpe andre børn.

Trist pige i blåt rum

Det hjælper at tale om det

Du går sikkert med en masse tanker, og det er vigtigt, at du snakker med nogen om det. Du tænker måske over, hvem du vil bo hos. Måske tænker du også over, om du vil se én af dine forældre mere eller måske mindre.