At savne mor og far

00:00

00:00

Når din mor og far går fra hinanden, kan det gøre rigtigt ondt indeni. Du kan have en meget stor sorg over at miste den måde, du plejer at leve på. Mange børn kommer til at savne den forælder, de ikke er sammen med. Det er helt almindeligt og naturligt at savne.

Det er ofte sværest i starten. Mange børn siger, at det bliver lettere efterhånden.

3 gode råd fra andre børn

At savne andre ting

Du kan måske også savne andre ting, når du har to hjem. Du kan savne din søster eller bror, hvis I ikke ser jeres mor og far på samme tidspunkter. Du kan også have et kæledyr det ene sted, som du ikke kan tage med det andet sted. Så kan du savne det. Det kan også være nogle af dine ting, der skal blive det ene sted, som du kan savne.

Du kan måske også savne at få lov til at være alene med din mor eller far.

Det bedste du kan gøre, er at sige det til din mor og far, så de ved, hvordan du har det. Så kan de måske hjælpe dig.

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Tanker og følelser når min mor og far er flyttet fra hinanden

Du vil sikkert opleve, at det er rigtigt svært, når din mor og far går fra hinanden. Det er helt almindeligt at have det sådan. Se mere om tanker og følelser her.

Når du skal bo to steder

Mange børn synes, det er rigtigt svært at skulle bo to steder. Du har det måske på samme måde. De regler du havde, da dine forældre boede sammen, er måske blevet lavet om. Måske må du mere det ene sted end det andet nu.

Mors og fars nye kærester

De fleste børn håber, at mor og far finder sammen igen. Det er der ikke noget unormalt i. Men hvad så, når din mor eller far har fået nye kærester?