Du kan søge hjælp i Familieretshuset

Du kan søge hjælp i Familieretshuset,

  • hvis du er fyldt 10 år,
  • og dine forældre ikke bor sammen eller er ved at blive skilt.

Det hedder "Barnets initiativret". Det kan fx være, du gerne vil have dine forældre til at lytte mere til dig. Eller måske kan du have svært ved at få sagt, hvad du mener.

Hvad kan jeg bede om hjælp til?

Du kan bede om hjælp til, at dine forældre bliver indkaldt til et møde i Familieretshuset. Det kan være, du vil have hjælp til at være flere dage hos den anden forælder. Eller måske færre dage. Du kan også bede om hjælp, hvis du vil bo hos den anden forælder.

Det er dine forældre, der bestemmer, indtil du er fyldt 18 år. Så det er ikke sikkert, det bliver, som du ønsker. Men Familieretshuset kan snakke med din mor og din far om det. Hvis de ikke bliver enige, kan Familieretshuset hjælpe dem med at finde ud af, hvad der er bedst for dig.

Har du snakket med dine forældre om det?

Inden du kontakter Familieretshuset, kan du prøve at snakke med din mor og din far. I kan snakke om, hvad du ønsker, og hvordan du har det. Hvis du ikke synes, de lytter, kan du ringe til Børnenes skilsmissetelefon. Her er der voksne, der kan hjælpe dig.

Spørgsmål og svar:

Få hjælp af en voksen fra Familieretshuset

Du kan kontakte Familieretshuset på 3 forskellige måder:

  • Du kan ringe til Børnenes Skilsmissetelefon i Familieretshuset på tlf: 20 60 05 50. Der er åbent mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 11.00-16.00. Og torsdag kl. 12.30-17.00.
  • Du kan hente skemaet Blanket om barnets initiativret her.  For at kunne udfylde skemaet, skal du downloade og gemme det på din computer. Du udfylder det og sender det til Familieretshuset med post. Adressen er: Familieretshuset, Storetorv 10, 6200 Aabenraa.
  • Du kan også møde op i Familieretshuset. Der er 9 forskellige afdelinger i landet. Gå til skranken og sig, du gerne vil have hjælp. Se adresser og åbningstider.

Andre børn med forældre der flytter fra hinanden

Det hjælper at tale om det

Det hjælper at tale om det

Du går sikkert med en masse tanker, og det er vigtigt, at du snakker med nogen om det. Du tænker måske over, hvem du vil bo hos. Måske tænker du også over, om du vil se én af dine forældre mere eller måske mindre.

Når du skal bo 2 steder

Mange børn synes, det er rigtigt svært at skulle bo 2 steder. Du har det måske på samme måde. Der kan være forskellige regler de 2 steder, og det kan være svært.

Når mor og far er uvenner

Det kan være svært at forstå, hvorfor voksne er uvenner og ikke kan snakke ordentligt sammen. Forældre vil altid det bedste for deres børn, og det vil din mor og far også gerne for dig.